torstai 3. toukokuuta 2012

Edullista kotiruokaa.

Pidimme mieheni kanssa helmikuussa säästökuukauden, jolloin oli tarkoitus tehdä mahdollisimman edullista ruokaa ja ostaa kaikista edullisimpia raaka-aineita. S-Marketista tosin vain, koska ollaan keskitetty kaikki mahdollinen S-ryhmään ja bonukset ovat joka kuukausi ihan mukavat.
No, huhtikuu menikin sitten näköjään tuhlaillessa! Meidän ruokalasku oli puolet enemmän helmikuun laskuun verrattuna! Ou mai gaad, voi sanoa tähän! Siis eihän siinä, jos meillä olisi ihan hirveesti rahaa ja takapihalla kasvais rahapuu. Mutta kun ei ole. Minä olen opiskelija, en saa edes opintotukea enää. Mieheni on töissäkäyvä joo, mutta on asuntolaina, sähköt ja vedet ja vakuutukset ja auto ja bensat ja taas kerran vakuutukset jne.
Ja tämän lisäksi, me asumme omakotitalossa, eli kulut verrattuna vuokra-asuntoon ovat huomattavasti suurempia. Ei vuokra-asunnossa asuvan tarvii ostaa päältäistuttavaa ruohonleikkuria, joka maksaa about 1500 euroa. Ei ole kukkapenkkejä eikä pihatöitä, terassin rakentamista tai sokkelin korjausta. Mutta täällä on. Niitä kaikkia edellisessä lauseessa mainittuja. Ja paljon paljon muuta.
Onneksi valmistun tämän kuun lopussa. Täytän samana päivänä myös 25-vuotta, joten kai sekin on säästämistä, kun pidetään kahdet juhlat yhdellä kertaa. Tämän vuoksi onkin sitten elettävä seuraavat kaks puol-kolme viikkoa niukalla ruokasäästökuurilla, sillä siihenhän me eniten törsätään.
Ostettiin eilen perus marinoituja kanankoipia. Vieläpä -30% lapulla. Lisukkeeksi yasmin-basmati riisiä, salaattia ja kastiketta. Laskin annoksen hinnan. Se oli huimat 1,06 euroa. Ollaan me joskus tehty tätäkin edullisempia annoksia, mutta onhan toikin jo todella edullinen! Vaikka tarkoituksena on säästää ja tehdä edullista ruokaa, ei ravintoaineet saa kärsiä, eli vihanneksia, juureksia, hedelmiä, kasviksia pitää olla. Ja eihän toi annos edes näytä huonolle :) Hyvää oli! nams.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti