torstai 22. maaliskuuta 2012

Parsakaali.


Kyllä, se vihreä kukkakaalin serkku. Kukkakaalista olen aina tykännyt, varsinkin haudutetusta, mutta tämän vihreän serkun olen löytänyt vastikään ja en kyllä aio luopua! Hehkutin tätä jo muutama kirjoitus taaksepäin ja hehkutus jatkuu vaan! Siis miten voi olla parsakaali HYVÄÄ!!!! huhuh. Ja terveellinenhän se on kuin mikä! Tässä wikipediasta ja parsakaali.fi:n (ihanaa, sillä on oma sivukin!!) sivuilta napattuja tietoja:
  • tuore parsakaali sisältää runsaasti C-vitamiinia, folaattia, fosforia ja K-vitamiinia, muihin kasviksiin verrattuna paljon proteiineja sekä 3,3´-diindolylmentaalia, jolla on terveyttä edistäviä vaikutuksia
  • monikäyttöinen ruoanlaitossa, voi käyttää mm.gratiineissa, wokeissa, piiraissa, keitoissa, lisukkeena
  • on kevyt ruoka-aine, sillä sisältää vain 24 kaloria/100g
namnamanamnam ku on hyvää!!! ja eikä siinä kaikki. Mä oon nyt hurahtanut myös kesäkurpitsaan. Pilkoin sitä tänään parsakaalin kaveriksi uuniin, maustoin suolalla, öljyllä ja grillausmausteaineella ja lopputulos oli mitä mahtavin makuelämys. Julistauduin jo parsakaalin lähettilääksi ja aion tuputtaa sitä jatkossa kaikille :D heheh. tässäpä vielä kuva kaveruksista ennen uunia:

Ja lopputulos lautasella, jossa oli kanan rintafilee(kastikkeella ja mozzarellajuustolla), riisiä, salaattia ja parsakaalia sekä kesäkurpitsaa :))

Ollaan menossa viikonlopuksi vanhempieni luokse ja minusta tuntuu,että vanhemmille on aika kertoa...parsakaalin salatusta mausta :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti