lauantai 4. helmikuuta 2012

Helmikuu on meidän perheessä tällä kertaa vähän erilaisempi kuin aiemmat kuukaudet on ollu. Varsinkin minulla on karannut viime kuukaudet käsistä. Syyskuussa ostin uuden läppärin. Marraskuussa varasin viiden viikon matkan Thaimaahan. Joulukussa ostin Canonin järkkärin, ja lähdin Thaimaahan, matkabudjettina 1000euroa. Joulu- ja tammikuussa tuhlasin koko budjetin. Ja sen lisäksi ostin tammikuussa applen ipad 2 wifi+3g 32gb. Hinnan voitte arvata. 
Nyt on aika palata todellisuuteen, työelämään, koulutehtäviin ja normaaliin, säästäväiseen elämäntyyliin. Tämä kuukausi onkin SÄÄSTÖKUUKAUSI eli pyrimme säästämään kaikessa missä se on mahdollista. Suurin muutos tapahtuu ehkä ruokakaupan ostoksissa. Pohjanpoika kermajuusto vaihtui Arkijuustoksi. Kinkku rainbown kinkkumakkaraksi, leipää ei enää osteta, vaan sämpylät leivotaan itse. Esimerkiksi halvimmassa kaupan sämpyläpussissa yhden sämpyäln hinnaksi tulee 0,19 senttiä. Itse leipoma(mieheni leipoma)sämpylän hinnaksi tuli 0,08 senttiä. Eli näin pienessäkin asiassa voi halutessaan säästää. 
Tehtiin myöskin hyvin maukasta ja edullista ruokaa perjantaina:
jauheliha-kaalikeittoa. Jossa oli toki perunaa, lanttua ja porkkanaa myöskin, joten hyvin täyttävä ja ruokaisa keitto kyseessä. Annoksen hintaa en ole vielä laskenut, mutta meille se oli melkein ilmaista, sillä naudan paistijauheliha saatiin mieheni äidiltä, heillä oli sitä pikkasen reilummin, maalla kun asutaan :)
Yritän tosissani säästää kaikessa mahdollisessa ja yksi hyvä, vaikkakin suhteellisen halpa säästö oli mehu. Tykkään todella paljon omenamehusta ja yleensä ostakin kaikista halvinta, mutta tänään, en ostanut mehua,,vaan muistin, että jääkapissa on sitruuna. Joten kotona keitin ison kannullisn teetä ja tein maukasta sitruunateetä, jonka annan jäähtyä kunnolla ja voilaa, minulla olikin illaksi supermaukasta kotijääteetä :) 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti