lauantai 7. huhtikuuta 2012

Pääsiäinen.

Pienen kirjoittelutauon jälkeen on aika taas palata!

Pääsiäinen on meidän osalta jo ohi, vietettiin sitä torstaista perjantaihin. Mieheni on viikonlopun töissä ja tämän vuoksi siis rauhallinen pääsiäinen täälläpäin.
Torstai oli hyvin touhukas päivä.
Herättiin ysin maissa ja syötiin aamupala pitkän kaavan mukaan, munakasta, pekonia, leipää ja paaaljon kahvia:) Seuraavana oli vuorossan kauppalistan laatiminen, jo pelkästään kasviksien osalta se näytti jotakuinkin tältä:
-peruna
-sipuli
-porkkana
-lanttu
-parsakaali
-kesäkurpitsa
-tomaatti
-kurkku
-paprika
-rucola
-jäävuorisalaatti

jnejnejne.

No, kotiuduttuamme ruokakaupasta, alkoi talon siiovus. Minä otin alakerran, mieheni yläkerran. Siinä samalla sitten valmistelin illan kokkailuja varten mahdollisimman paljon, eli kuorin kaikki kuorittavat kasvikset, tein salaatin, tutuistuin ruokaohjeisiin vielä kerran, mieheni teki jälkkärin jne.

Puol seitsemän maissa alkoikin varsinainen sirkus keittiössä! Karitsa uunissa, porkkanat kiehumassa, juustoinen kasvissosekeitto porisi kattillassa, parsakaalit odottivat hunajaa pannulla, levyt loppuivat kesken, kun P. halusi tehdä punaviinikastikkeen, keittiössä oli kuuma, vieraat saaapuivat, huh. onneksi olin kattanut pöydän ennen sitä, muutenhan olisin varmasti laittanut pannut ja kattilat pöytään ja heittänyt kertakäyttölautaset eteen :D Stressi!! Lopputulos oli kuitenkin erittäin hyvää, kuvat puhukoon puolestaan:





Jälkkäristä en muistanut ottaa kuvaa, mutta se oli Valion sivuilta löydetty appelsiini-suklaamoussea. Maistuu Fazerina suklaalta ja on toosi hyvää! Alkuruokana meillä oli tosiaan juustoinen kasvissosekeitto, resepti on aikalailla omasta päästä, joten jos joku haluaa tietää, saa kysyä.
Pääruokana oli karitsaa punaviinikastikkeella, lohkoperunoita, parsakaalia hunajassa, keitettyjä porkkanoita ja runsas salaatti (tomaatti, kurkku, paprika(oranssi ja punainen suippopaprika), salaatti, rucola, klementiini). Pääruoan punaviininä toimi erittäin täyteläinen italialainen Montalto, suosittelen lämpimästi! Oikein mukavaa pääsiäistä kaikille!!! :))

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti